Стенна мазилка

Стенна топлоизолационна мазилка

Предимства

1. Отлични топлоизолационни качества – Коефициент на топлопроводимост – 0,064 W/мК.

2. “Дишащи” (паропроницаеми) стени – Кондензната влага от жилището се извежда по капилярите на мазилката в атмосферата и не влияе на топлоизолационните й качества. Липсва среда за образуване на плесени.

3. Отсъствие на термомостове при външно прилагане на мазилката.

4. Универсалност – Съчетва се поради добрата си адхезия с повечето строителни материали – тухла, камък, бетони, стари мазилки и др. Много подходяща за реставрация, ремонт и саниране на стари сгради като едновременно с решаването на декоративните задачи се топлоизолира сградата. От мазилката се изработват различни по форма корнизи, релефи, медальони и первази с декоративни елементи.

Пример: Реставрация и топлоизолиране на стара сграда в гр.София на ул.„Мургаш”.

5. Огнеустоичивост – Мазилката Тивит има клас на огнеустойчивост B1 (трудногорим материал). В случай на пожар, благодарение на високото си термосъпротивление, мазилката предпазва сградата. Устойчива на ултравиолетовото лъчение заради специфичната си структура.

6. Икономически ефект – цената за поставянето й е такава като за обикновените варо-циментни хастарни мазилки и не се изисква използването на висококвалифициран труд. Не се използват допълнителни материали като лепила, мрежи, дюбели и др. Поради отличната паропроницаемост на мазилката Тивит, жилището не се вентилира принудително, което води до голяма икономия на енергия.

Количествени спецификации:

  • 16 торби суха смес са нужни за 1m3
  • 1 торба = 70 литра суха смес – 15.5кг
  • При минимална дебелина на мазилката 50мм.

 

Технология на нанасяне

Основата трябва да е чиста и обезпрашена. За по-голяма сигурност се нанася пясъчно-циментен шприц. Една торба от сухата смес Тивит се разбърква с вода във винтов миксер или бъркачка до получаването на хомогенна смес. От сместа или от дървени летви се правят “майки”, по които се извършва нивелация на сградата. След втвърдяването на “майките”, мазилката се нанася ръчно с мистрия или машинно с агрегат за мазане. След нанасянето се мастаросва като материалът не се притиска, за да не се нарушат термоизолационните качества на мазилката. Върху положената и втвърдена мазилка се нанасят всякакви декоративни мазилки.